Unes 92.000 persones visiten els cementiris de Barcelona per Tots Sants

Unes 92.000 persones ja han visitat els cementiris de Barcelona aquesta diada de Tots Sants, 7.000 menys que l'any anterior. Segons les previsions de Cementiris de Barcelona, unes 200.000 persones els visitaran durant els tres dies del pont.

Segons Cementiris de Barcelona, hi ha menys afluència de gent perquè durant el cap de setmana passat ja es va registrar la visita d'unes 70.000 persones als recintes funeraris.

El cementiris de Montjuïc, el Poblenou, Sant Andreu, Horta, Sant Gervasi, les Corts, Sarrià, Sants i Collserola ha obert durant 10 hores, fins a les 18 h de la tarda. A més, els cementiris del Poblenou i les Corts han ofert música en directe de les 11 a les 14 h. Aquests, juntament amb el de Sant Andreu, han inclòs un punt de venda de flor natural i flor seca i s'han celebrat misses commemoratives.

Transport

Des de la plaça d'Espanya s'ha habilitat un autobús llançadora per arribar a Montjuïc, i s'han reforçat les línies 27 i 107. Per pujar fins a Collserola, s'han ampliat els horaris de les línies 102, 103 i 104.

Nous serveis

Recentment, l'Ajuntament de Barcelona ha ofert un nou servei per als enterraments: una carrosa d'època tirada per dos cavalls permetrà fer un enterrament a l'estil del segle XIX. D'altra banda, Cementiris de Barcelona ha organitzat rutes nocturnes teatralitzades pel Cementiri del Poblenou, uns visites que han tingut molt d'èxit, amb 1.200 inscripcions.

Visitar els difunts, netejar-ne les sepultures i adornar-les amb flors és una de les tradicions de Tots Sants. Per això, les floristeries treballen aquests dies de valent. A les parades a peu de carretera, camí del cementiri de Collserola, des de bon matí s'han fet cues per comprar rams i ofrenes. Les roses vermelles, els crisantems i els clavells són, com cada any, els més venuts.

Personalitzar el funeral

El Grup Mémora, que gestiona 31 tanatoris a Catalunya, ha ofert un nou servei per a majors de 75 anys que vulgui preparar-se el funeral abans de la mort. Per 6.500 euros, es podrà personalitzar els serveis funeraris en vida i pagar-los abans del decès.