El cementiri del Poblenou reobre l’antiga Sala de Juntes

Després de més d'una dècada tancada, l'antiga Sala de Juntes del cementiri del Poblenou ha estat rehabilitada i ara es pot visitar com a espai d'exposició d'escultures fúnebres. L'any 1828, quan es va construir, servia per a les reunions del Comissionat de Cementiris de Barcelona, i uns anys després va passar a ser l'arxiu de la necròpoli.

L'arquitecte del cementiri del Poblenou, Antonio Ginesi, va decorar amb molt de marbre i en estil neoclàssic aquesta sala destinada a acollir les reunions del Comissionat de Cementiris. L'edifici es va construir l'any 1828.

Quan es va deixar d'utilitzar com a Sala de Juntes, es va convertir en arxiu del cementiri. El seu deteriorament va fer impossible que s'hi continuessin guardant els documents oficials i va haver de clausurar-se. Ara, després d'una reforma integral que n'ha respectat tots els elements arquitectònics i escultòrics, s'ha tornat a obrir al públic. A més, a dins s'hi han instal·lat diverses escultures d'autors importants, que es podran visitar dins de les rutes culturals pel cementiri del Poblenou que s'organitzen cada diumenge.

El cementiri del Poblenou també ha reobert recentment la capella, que havia estat tancada durant els darrers 40 anys. Construïda el 1819, és obra del mateix arquitecte, Antonio Ginesi.