Els CDR commemoren els sis mesos de la proclamació de la república al Parlament

Els comitès de defensa de la república han encès 1.050 espelmes a la plaça de Catalunya per exigir la llibertat dels líders independentistes empresonats

Sis mesos després de la proclamació de la república catalana al Parlament, els CDR han volgut commemorar l'efemèride amb un acte a la plaça de Catalunya de Barcelona. Unes 200 persones han envoltat el centre de la plaça i han encès 1.050 espelmes, una per cada dia de presó dels líders polítics catalans empresonats pel procés.

Les 1.050 espelmes corresponen a la suma aproximada dels 1.042 dies de presó que acumulen conjuntament entre Jordi Sànchez i Jordi Cuixart (193 dies cadascun); Oriol Junqueras i Joaquim Forn (176 dies cadascun); Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa (67 dies, tenint en compte els dos períodes en què han estat privats de llibertat), i Carme Forcadell (36 dies, tenint en compte la nit que va passar a la presó abans de pagar la fiança).

A la concentració s'hi han sumat, entre d'altres, els CDR Casc Antic, Gòtic-Raval, Gràcia, Barceloneta i Vallvidrera. "Hi ha gent que és a la presó que no ha fet res i gent que ha robat de tot i està lliure", ha argumentat un manifestant a betevé. "Són espelmes per als nostres presos, que són bones persones i estan lluny de nosaltres", ha afegit un altre, mentre una tercera explicava que ella sempre va a "tot el que es faci per als que estan a la presó, ja siguin presos polítics o rapers".