CCOO rebutja el laude al Prat perquè atempta contra el dret de vaga

El sindicat culpa les externalitzacions i la reforma laboral de la crisi a l’aeroport i avisa que hi continuarà havent conflictes

CCOO troba autoritària la resposta que el Govern espanyol ha tingut per mirar de posar fi a la vaga dels treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport de Barcelona-el Prat. El sindicat creu que el nomenament d'un àrbitre per resoldre amb laude obligatori la crisi "ataca l'exercici efectiu de drets com la vaga i la negociació col·lectiva".

Per CCOO, l'arrel del conflicte és l'ús de la subcontractació per part de les administracions públiques, que ha servit per "precaritzar les condicions de treball". Una fórmula que el sindicat considera "especialment perversa" en serveis que tenen a veure amb la seguretat aèria.

En un comunicat, expliquen que la reforma laboral permet "subscriure convenis d'empresa que empitjoren les condicions salarials dels convenis del sector" i que això és el que ha passat al Prat. Per això, avisen que amb "aquest model 'low cost'" hi continuarà havent "baixades de salaris i creixents mobilitzacions" en el sector de la mobilitat aèria en altres.