Cau una banda que robava en domicilis després de marcar-los amb plàstics a les portes

Els Mossos d'Esquadra han detingut 13 persones acusades d'haver participat en 13 robatoris amb força a diferents domicilis de l'àrea metropolitana de Barcelona. La banda marcava les portes dels pisos amb peces de plàstic transparents per detectar-ne de buits. Els detinguts, de nacionalitat georgiana, podien arribar a posar 50 marcadors en un sol dia.

La investigació s'ha allargat durant set mesos i s'ha produït en dues fases. En la primera es va desarticular un primer grup de nou lladres i es van intervenir joies, aparells electrònics, eines per obrir portes i molts marcadors de plàstic. La primera fase va permetre investigar els dos líders de l'organització, que van acabar sent dos homes que ja complien condemna a la presó per delictes similars.

Durant la segona fase també es van intervenir joies i material informàtic i es va detenir un segon grup de lladres que havia substituït de forma immediata els que van ser arrestats en la primera fase. Arran de les detencions, els Mossos d'Esquadra consideren desarticulada aquesta "branca local" de l'organització, estesa per tot Europa. Nou dels detinguts han ingressat a presó i els altres quatre han quedat en llibertat amb càrrecs.