Catalunya en Comú preguntarà als militants si ha de participar a l’1 d’octubre

La Coordinadora Nacional dels comuns s’ha reunit per decidir la pregunta que traslladarà a la militància la setmana vinent

La Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú s'ha reunit aquest dissabte a les Cotxeres de Sants per decidir la pregunta que formularà als militants la propera setmana perquè es pronunciïn sobre si la formació ha de cridar a anar a les urnes, o no, l'1 d'octubre. La consulta es farà per internet del 12 al 14 de setembre.

Després de quatre hores, els 150 representants del partit que han debatut aquest dissabte, han acordat fer la pregunta següent:

" Catalunya en Comú ha de participar a la mobilització de l'1-O?"

En cas que s'imposi el "sí", el coordinador general dels comuns, Xavier Domènech, ja ha dit que convidaran tothom a anar votar l'1 d'octubre però que continuaran sense posicionar-se a favor o en contra de la independència de Catalunya perquè són un partit que aglutina diferents sensibilitats (Barcelona en Comú, ICV, EUiA).

El 8 de juliol, la formació va aprovar donar suport a l'1-O "entenent-lo com una mobilització", tot i que van insistir que no és el referèndum que Catalunya necessita perquè "no serà vinculant".

Diversitat de sensibilitats a Catalunya en Comú

Catalunya en Comú afronta aquest pronunciament conscient de la diversitat de sensibilitats dins del partit. De fet, després de l'aprovació al Parlament de la llei del referèndum, 300 inscrits i simpatitzants de Catalunya en Comú han fet públic un manifest titulat "l'1-O no hi anirem", en què manifesten que el partit "no ha de participar ni cridar a la participació perquè no és un referèndum ni una mobilització pel dret a decidir, sinó una justificació no homologada democràticament per tirar endavant amb el procés, la DUI, la desconnexió i la  topada suïcida contra el mur de l'Estat."