El Casal de Gent Gran del Parc Sandaru fa 10 anys a l’edifici nou

S’haurien d’ampliar les instal·lacions per poder créixer en nombre de socis, segons explica la comissió gestora de l’equipament

En el passat hi havia una fàbrica de begudes històrica, la Sandaru. Va tancar i als anys noranta va passar a ser un casal de gent gran. Ara fa 10 anys, el 2007, es va tirar l’edifici a terra i se’n va construir un de nou, més gran, on també s’hi va ubicar un centre cívic. Des d’aleshores, tots dos equipaments comparteixen espai però ho fan mitjançant un model que els permet oferir més serveis. També es tracta d’un casal autogestionat amb l’ajuda d’una dinamitzadora i on la tasca dels voluntaris és vital per poder oferir tallers a preus econòmics.

El Casal de Gent Gran del Parc Sandaru, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, està gestionat per veïns i usuaris amb la intervenció d’una dinamitzadora. Organitza pràcticament una cinquantena de cursos i tallers al llarg de l’any a banda d’excursions, festes o actuacions com el musical 'Escala en hi-fi', una de les més destacades. Més del cinquanta per cent de les activitats que es fan a l’equipament són a preus econòmics gràcies a la tasca dels voluntaris, persones que hi col·laboren de manera altruista.

Aquest 2017 fan deu anys a l'edifici nou i i també arriben la xifra de 3.500 socis. Asseguren que podrien continuar creixent si disposessin de més instal·lacions. Actualment comparteixen l’edifici amb el centre cívic del barri, circumstància que els permet oferir més serveis però que comporta que no puguin disposar sempre de tots els espais.