Casal d’estiu per a mares

La Fundació Comtal organitza per primera vegada un casal familiar perquè “no només els nens gaudeixin de les vacances”

L'activitat neix per donar continuïtat a la feina que es fa amb les famílies a la Fundació Comtal la resta de l’any. En aquest casal d'estiu han programat sortides culturals, a la platja i a la piscina i cada setmana canvien les propostes.

La Fundació Comtal va començar a treballar fa tres anys, a través del projecte Triafamílies, amb les mares que utilitzen els recursos del Centre Obert Tria, però també amb altres dones en situació de vulnerabilitat social que viuen a Ciutat Vella. Durant el curs organitzen tallers de costura, informàtica, cuina o expressió corporal.

Aquest any per primera vegada han programat un casal familiar en què participen una desena de mares. Jordi Mañosa, coordinador del Centre Obert Tria, explica que tres cops per setmana fan tot tipus d'activitats. "L'educadora treballa les propostes amb les famílies i hi ha un ventall molt ampli. Han fet descoberta de l’entorn, del territori, de Barcelona, aniran a La Pedrera", detalla Mañosa.

Per a aquest grup de mares, participar en el casal d’estiu és com fer vacances. Els nens es queden al casal de la fundació i elles poden passar una estona sense obligacions, només temps per a elles. "Sortim juntes, riem, parlem i coneixem coses de Barcelona que no sabíem", afirma la Fatima Zhora el Ouadnouni.

El casal acaba aquesta setmana i el resultat ha estat tan positiu que les mares ja han demanat que es repeteixi l'any vinent.