L’Ajuntament té l’opció d’adquirir el 80% de la Casa Tosquella, finca modernista del Putxet

Els veïns del Putxet critiquen el deteriorament de la finca modernista Casa Tosquella, un immoble construït el 1889. Demanen al consistori que es conservi en bones condicions, justament quan l'Ajuntament té la possibilitat d'adquirir el 80% de l'immoble. Fonts municipals han afirmat que si no poden comprar-la sencera no ho faran.

El comerciant Antoni Tosquella va encarregar la construcció de l'immoble el 1889 i, uns anys després, el 1906, l'arquitecte Eduard Maria Balcells i Buïgas es va fer càrrec de la reforma que li va donar un estil arabitzant molt ornamental. Ara bé, tot i que és un monument protegit com a bé cultural d'interès nacional, ara queda ben poc de la bellesa de l'edifici original, situat al carrer de Vallirana, 91, al Putxet.

Pel que fa a la propietat, es reparteix entre quatre persones diferents: Rosa Maria Escuté, que en disposa del 30%; dues persones, que en tenen el 50%, i una tercera propietària, que té el 20% de l'immoble però no està disposada a vendre. Segons Escuté, fins al 20 de juny el consistori té dret de tempteig per adquirir el 80% de l'immoble per menys de 100.000 € . La proposta l'està estudiant el consistori, que ja ha avançat que no comprarà cap propietat de la qual no pugui obtenir el 100%.