La Casa Museu Amatller celebra el seu aniversari amb una xocolatada

El 12 de març de 1898 Antoni Amatller va firmar l’escriptura de compra de l’edifici

La Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic ha celebrat aquest dissabte el 119è aniversari de la Casa Museu Amatller amb tot d'activitats programades a peu de carrer. La jornada vol donar a conèixer una de les cases museu més completes del Modernisme català.

El 12 de març de 1898, Antoni Amatller va firmar l'escriptura de compra de l'edifici. El mateix dia però 116 anys després, la Casa Museu Amatller tornava a obrir les portes al públic després de més sis anys tancada per tal de fer-hi una gran restauració. Per això, el 12 de març és una data molt assenyalada per aquest edifici modernista. Per celebrar-ho aquest dissabte la Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic ha muntat diverses activitats, des d'una xocolatada fins a una teatralització i escenificació de la seva història.

La jornada pretén ser un homenatge a una de les figures clau de la història de la societat barcelonina, el senyor Antoni Amatller, que en el seu testament va establir la voluntat que casa seva es convertís en una casa museu que acollís tota la col·lecció d'art antic que ell mateix s'havia encarregat de recopilar al llarg de la seva vida.

Amatller era un industrial xocolater i per celebrar aquesta data tan important s'ha preparat una xocolatada popular seguint la recepta original. S'han repartit de forma gratuïta 500 tasses de xocolata entre tots els assistents, que s'havien d'haver registrat prèviament per reservar la seva ració. A més, tot el dia es pot visitar el museu amb un 50 % de descompte a l'entrada. També dos actors vestits d'època han recreat diverses escenificacions per donar a conèixer la història de la casa i els seus propietaris.

Aquestes activitats s'emmarquen dins l'Any Puig i Cadafalch, que promou el Departament de Cultura de la Generalitat i que commemora el 150è aniversari del naixement del polifacètic arquitecte, historiador i polític.