L’Ajuntament licita la construcció de 62,5 quilòmetres de carril bici

La ronda de la Universitat i el passeig de la Zona Franca seran algunes de les vies on se n’instal·laran

L'Ajuntament ha licitat la construcció de 30 carrils bici a la ciutat. En total, la xarxa d'aquestes vies guanyarà 62,5 quilòmetres. Se n'instal·laran en eixos com la ronda de la Universitat i la ronda de Sant Pere, es millorarà la connexió amb la plaça de Lesseps, es teixirà una xarxa a la Zona Franca i es desdoblaran alguns dels carrils bidireccionals existents. Està previst que tots els carrils nous estiguin enllestits el primer trimestre del 2018.

Entre els 30 carrils bici nous, destaca un nou eix al centre de la ciutat, el de la ronda de la Universitat - ronda de Sant Pere. També es millorarà la connexió amb bicicleta de la plaça de Lesseps fins a la Gran Via de Carles III i fins a la plaça de Virrei Amat. Amb el paquet licitat, s'estendrà la xarxa barcelonina fins a les ciutats del voltant. Així, el nou entramat de la Zona Franca enllaçarà amb el Prat de Llobregat, s'arribarà a l'Hospitalet de Llobregat per l'avinguda d'Albert Bastardas i el carrer de Torre Melina i es connectarà amb Santa Coloma de Gramenet amb el nou eix de l'avinguda de Rio de Janeiro - passeig de Santa Coloma.

Els nous carrils bici es construiran a la calçada, delimitats amb pintura i separadors. En les vies de dos sentits, com al passeig de la Zona Franca, i en vies prou amples, com a la ronda de la Universitat, seran carrils bidireccionals. Els carrils bici dels carrers de Sardenya i de Ramon Trias Fargas, del carrer de París i el d'Indústria es desdoblaran en carrers paral·lels.

Els 62,5 quilòmetres licitats, la xifra més alta de carrils bici licitats en un any, són un pas més cap a la meta fixada pel govern municipal d'arribar als 308 quilòmetres de carrils bici a la ciutat. El 2015 es van executar cinc quilòmetres, el 2016 es van iniciar els treballs de 20,9 quilòmetres més i al llarg del 2017 es licitarà un paquet més de carrils bici.