Més turistes que ciclistes al carril bici de Maria Cristina

El nou carril bici, de 250 metres, no acaba de convèncer els usuaris

Ja està en funcionament el carril bici de l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Té una extensió de poc més de 250 metres i ha suposat una inversió de més de 80.000 euros. Tot i això, el vial no acaba de convèncer els ciclistes. Diuen que és massa curt i no està connectat amb la resta de carrils ciclables. L'Ajuntament afirma que la intenció és donar-li continuïtat per la muntanya de Montjuïc.

Fa pocs dies que es va inaugurar el carril bici de l'avinguda de la Reina Maria Cristina i ja genera opinions molt diverses. Els ciclistes afirmen que és molt curt i en ocasions perillós. “És més fàcil anar pel lateral dret perquè així no t'has de creuar quan vols sortir”, assegura Marcelo Fernàndez. Altres usuaris de la bicicleta demanen que tingui connexió amb altres carrils perquè sinó és un carreró sense sortida. “Per mi el més important és que es faci un vial per a ciclistes a la plaça d'Espanya perquè és el tros més perillós”, diu Catalina Doblas.

A l'altra cara de la moneda hi ha els turistes que veuen el aquest carril de 250 metres de llarg, un espai ideal per fer una bona foto del Museu Nacional d'Art de Catalunya. “Jo no veig cap bici i centra perfectament el palau”, diu Philippe Pezeshknejad.

Primer pas

Des de l'Ajuntament, afirmen que el carril bici de l'avinguda de la Reina Maria Cristina és només un primer pas per transformar la mobilitat al districte. La intenció és donar-li continuïtat per la muntanya de Montjuïc i la plaça d'Espanya abans que acabi el mandat.