El carrer de l’Almirall Cervera, a un pas de ser el nou carrer de Pepe Rubianes

La Ponència de Nomenclàtor ha aprovat el canvi de nom de la via i ara falta que el consell del districte de Ciutat Vella ho ratifiqui

El barri de la Barceloneta tindrà, per fi, un espai dedicat a l'humorista que hi va viure durant tant de temps. El carrer de l'Almirall Cervera serà el nou carrer de Pepe Rubianes. La decisió respon a les expectatives de Les Viudes de Pepe, que demanaven que es busqués un espai "més dignificat" i al barri on l'actor es va arrelar. Ha quedat desestimada, doncs, l'opció de dedicar-li una petita plaça a tocar de l'avinguda del Paral·lel, entre els carrers del Marquès de Campo Sagrado i de Viladomat. La Ponència de Nomenclàtor ha informat favorablement del canvi i ara només falta que es ratifiqui en el consell del districte de Ciutat Vella.

Era una petició dels amics de Pepe Rubianes, que s'agrupen sota el nom Les Viudes de Pepe. Volien que al còmic se li dediqués un espai amb què tingués una vinculació directa, i què millor que la Barceloneta, on va viure. I el seu nom no batejarà una via qualsevol: el carrer de l'Almirall Cervera, un dels més transitats del barri.

Encara no és una realitat al cent per cent, però tot apunta que el canvi de nom serà definitiu. Tot i que la Ponència de Nomenclàtor ja n'ha informat favorablement, és necessari que el consell del districte de Ciutat Vella ho ratifiqui. Des de l'Ajuntament creuen, però, que no hi haurà impediments.

La decisió de dedicar un indret de Barcelona a Pepe Rubianes ja es va prendre el març del 2009, pocs dies després de la seva mort i quan Jordi Hereu era l'alcalde de la ciutat. La primera proposta real s'ha fet durant el mandat actual. El consistori va aprovar el desembre passat dedicar-li una plaça a tocar de l'avinguda del Paral·lel, entre els carrers del Marquès de Campo Sagrado i de Viladomat.

Aquesta opció s'ha desestimat després de la petició dels amics de Rubianes. Canviar de nom una via, però, suposa un procés administratiu més complex que batejar un espai nou, com és el cas de la plaça del Paral·lel. Un dels passos que s'hauran de fer és modificar les adreces de les persones que resideixen al carrer de l'Almirall Cervera actual. Els veïns, però, ja van dir a betevé que adaptar-se al canvi no els suposarà “cap problema”.