Carlotaoms i Txell Miras, premiades en el 080 Barcelona Fashion

El 080 Barcelona Fashion ha premiat aquest dijous Carlotaoms com a millor disseny emergent i Txell Miras com a millor col·lecció tardor-hivern. Aquest dijous s'ha fet el lliurament dels guardons des de la Casa Llotja de Mar. L'objectiu és distingir el talent dels joves dissenyadors i potenciar-ne els projectes.

Optaven al premi pràcticament tots els dissenyadors que han desfilat a la passarel·la del 080 Barcelona Fashion. I finalment, la firma Carlotaoms ha aconseguit el guardó de millor disseny emergent, per segon any consecutiu. Així que s'emporta 15.000 euros, que han de servir per potenciar l'estratègia comercial d'aquesta marca. A més, ha aconseguit l'accés directe a la propera edició del 080 i a la passarel·la de París, un dels grans aparadors de la moda que se celebrarà a principis de setembre.

La firma de Carlotaoms és la fusió de dues dissenyadores, Elisabet Carlota i Elisenda Oms, que treballen des de Barcelona. Aposten per un producte de quilòmetre zero en què la creació i la producció es realitzena en empreses i tallers de la ciutat i el seu entorn. Les seves creacions destaquen per ser un disseny urbà i per apropar la comoditat de la roba de muntanya. De cara a la temporada de tardor-hivern 2016/2017 han apostat pel negre i el blau.

El premi a millor col·lecció tardor-hivern ha estat per a Txell Miras. En aquest cas, el premi li permetrà desfilar en la propera edició del 080, que es farà al juny, de forma gratuïta. La dissenyadora va sorprendre dimarts a la passarel·la amb els seus dissenys perquè estaven inspirats amb la roba que porten les monges.

La dissetena edició del 080 Barcelona Fashion acaba aquest divendres amb un dels actes més destacats, la presentació del llibre de Manolo Blahnik. El dissenyador de sabates parlarà de la seva publicació a dos quarts d'una del migdia des de la Casa Llotja de Mar. A la tarda, es clourà la fira de la moda amb tres desfilades més: les dues primeres. centrades en la moda infantil; i la darrera, de les col·leccions d'Enric Martí i Samuel Alarcón.