Carles Puigdemont: “El Govern espanyol sempre és a temps de rectificar”

El president rep Mas, Ortega i Rigau al Palau de la Generaliat després del judici pel procés participatiu i els reitera el seu suport

Amb el judici pel 9-N vist per a sentència, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha trobat al Palau de la Generalitat amb els qui n'han estat protagonistes i els ha tornat a donar suport reprenent les paraules que ja va fer servir dilluns: "Ens sentíem jutjats -ha dit-, i ens hem sentit representats i ens hem reconegut en les paraules de tots tres." Del Govern espanyol, Puigdemont ha dit que "sempre és a temps de rectificar, fins i tot en temps de descompte com som ara", i ha afegit que "és un mal diàleg dialogar a través de la fiscalia, hem de dialogar a través d'una taula política, amb coratge".

Puigdemont ha argumentat que "això no anava de complir o no les resolucions del Tribunal Consitucional" perquè "si hagués estat així, el Govern espanyol s'hauria hagut d'asseure molt abans davant un tribunal per no complir sentències del tribunal". Considera que el que s'ha jutjat aquesta setmana és "l'èxit del 9-N", i en la mateixa línia l'expresident de la Generalitat Artur Mas ha dit que "hem anat a judici pels fets, no per fets jurídics".

Mas s'ha mostrat contundent a l'hora de valorar el judici. "Hi hagi la sentència que hi hagi -ha dit-, després del judici sobre el 9-N la democràcia espanyola, que ja no era gaire gran, és una mica més petita." Mas també s'ha reafirmat en la seva innocència i ha assegurat que té la consciència tranquil·la. Ha dit que l'única condemna que "jo temeria de debò" és "sentir-me culpable d'haver fet una cosa mal feta".

Al Palau de la Generalitat, l'expresident ha tingut l'ocasió d'acabar l'argument sobre la fiscalia que el jutge l'hi ha impedit fer durant el judici. Ha qualificat de "molt gros" que la fiscal general de l'Estat recordés al fiscal d'aquest cas que havia de ser just i imparcial.