Carles Puigdemont, un president de la Generalitat molt actiu a les xarxes socials

El nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és un usuari actiu de les xarxes socials. En el seu darrer tuit ha explicat que acabava de celebrar el seu darrer ple com a alcalde de Girona. Puigdemont piula des de 2007 i també té compte a Instagram. Ara, s'haurà de veure si la seva activitat digital és compatible amb el nou càrrec.

Menys de 24 hores després de la investidura, Puigdemont ja havia publicat a Instagram la fotografia del seu nou despatx. Ho ha rebut des de la redacció d''El Periódico', Saül Gordillo, amic i company de feina del president a diversos mitjans. Per Gordillo, Puigdemont és pioner a fer ús de Twitter i hauria de mantenir el seu perfil com a mostra d'honestedat.

Preparant el discurs de renúncia a l'alcaldia de #Girona

A photo posted by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) on Jan 11, 2016 at 12:53am PST

De la seva banda, Carles Pont, professor de la Facultat de Comunicació de la UPF considera que Puigdemont gràcies a la seva professió i experiència "serà un president que pel tema oratòria no tindrà grans dificultats. Es demostra que sap parlar, sap parlar bé, sap rebatre, sap replicar i contrareplicar".

En la mateixa línia, el professor de ciència política de la Universitat de Barcelona Josep Maria Reniu assegura que Puigdemont és un polític "que és capaç de transmetre les seves conviccions utilitzant la ironia i sobretot amb la capacitat de desdramatitzar".

Tots n'han destacat la capacitat d'improvisar i de replicar utiltizant l'humor.