Càritas i Duet Sports col·laboren perquè qui ho necessiti pugui fer esport

L’activitat esportiva ajuda els becats a millorar la salut i integrar-se a la vida del barri

Trenta adults i infants de Nou Barris en situació de vulnerabilitat econòmica poden fer esport al CEM Cotxeres gràcies a un acord entre Càritas i l’empresa gestora del poliesportiu, Duet Sports. La intenció és treballar l’autoestima i els problemes de salut d'aquests usuaris becats, a més d’afavorir-ne la integració social.

Des de fa un parell d’anys, Càritas i Duet Sports col·laboren en la tasca que qui ho necessiti pugui fer esport tot i tenir unes condicions econòmiques adverses. “Inicialment vam pensar a oferir cursos, però finalment vam decidir donar aquestes persones un passi il·limitat com el de la resta de socis, explica l'Anselmo Méndez, director general Duet Sports.

Aquesta ajuda ha beneficiat persones com l'Abdennour Nassini, que es troba a l’atur en no poder treballar per problemes d’esquena. Els metges li recomanen fer esport, com natació, però no es podia permetre el preu d'un gimnàs. Ara se sent millor físicament i mentalment.

Càritas i Duet Sports volien treballar precisament això, l’autoestima i la salut física. En total, hi ha 30 usuaris que reben aquesta ajuda. Generalment, les persones becades al CEM Cotxeres Borbó són gent de Nou Barris, per potenciar la proximitat i la xarxa de barri. Fora del districte, Càritas també té acords similars amb altres equipaments esportius.