Campanya per prevenir els ofegaments infantils a platges i piscines

Moltes de les activitats d'estiu per als petits són en piscines o platges i, per això, cal extremar-hi les precaucions. L'ofegament és la segona causa de mort infantil accidental a la Unió Europea, després dels sinistres de trànsit. Per conscienciar-ne la societat, aquest cap de setmana s'ha engegat al Centre Esportiu Municipal Maresme la campanya "Cap nen s'ofega".

En una jornada informativa i pràctica, s'han donat els consells bàsics per prevenir situacions de risc i també per saber com actuar en cas d'ofegament. El 80% dels ofegaments es produeixen en piscines privades. A Espanya moren més de 100 nens ofegats cada any. Calen menys de dos minuts perquè l'accident sigui mortal, ja que els petits tenen menys capacitat d'emmagatzematge d'oxigen que els adults. En la majoria de casos, l'edat de les víctimes és d'entre un i tres anys.

Per això, la jornada d'aquest dissabte al Centre Esportiu Maresme té l'objectiu de prevenir aquests tipus d'accidents i explicar com actuar davant d'un incident a l'aigua. També d'advertir que no s'ha d'abaixar la guàrdia encara que els nens portin flotadors o tubs de busseig. Des de la Fundació CET 10, entitat organitzadora, alerten que no s'ha de perdre la vista ni un segon dels petits a l'aigua, i donen pautes per vigilar-los millor.