La ‘Cantata de Randa’ en homenatge a Ramon Llull arriba al Palau de la Música

La 'Cantata de Randa', una obra creada com a homenatge a Ramon Llull, s'ha estrenat a la ciutat. El barceloní Salvador Brotons ha compost aquesta cantata després de descobrir un llibret de Neus Dalmau per commemorar els 700 anys de la mort de l'escriptor Ramon Llull.

La cantata ha arribat al Palau de la Música Catalana després d'estrenar-se a l'Auditori de Manacor, a Mallorca. Es tracta d'una adaptació dels textos i la vida de Ramon Llull feta pel compositor barceloní Salvador Brotons. L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha estat l'encarregada de posar música a l'obra. També hi ha participat l'Orfeó Català amb els solistes Marta Mathéu i Josep-Ramon Olivé i l'actriu Sílvia Bel, que n'ha estat la narradora.

La combinació de la lectura de textos i les interpretacions de sopranos i barítons ha estat la clau, segons Brotons, per seguir millor l'actuació. El compositor assegura que, per la confecció de la cantata, ha necessitat fer una tasca molt important de recerca sobre melodies de l'època a més de moltes hores d'escolta.