Caballé protagonitza un concert solidari amb el càncer

Montserrat Caballé ha tornat a pujar a un escenari tres anys després per recaptar diners per a la recerca contra el càncer. Amb la seva filla, Montserrat Martí, i el tenor Jordi Galan, han fet un concert especial a la basílica de Santa Maria del Mar, amb 1.500 localitats venudes. Els més de 30.000 euros recaptats són per als serveis d'oncologia del Clínic i l'IDIBAPS.

Ja fa dos anys que l'Hospital Clínic organitza al novembre, a L'Auditori, un concert amb el nom de 'Veus per a l'esperança', que té com a objectiu recaptar fons per a la lluita contra el càncer. Fins ara, Montserrat Caballé havia refusat les invitacions a participar-hi, però fa tres setmanes la mateixa soprano va proposar als organitzadors fer-ne un altre concert per Nadal. Els responsables del Clínic no han deixat perdre l'oportunitat i ahir van omplir Santa Maria del Mar amb un públic entregat i solidari.

El periodista Josep Sandoval va presentar l'acte i les tres actuacions: la de Montserrat Caballé; la de Montserrat Martí, que va cantar amb sa mare, i la del mediàtic tenor Jordi Galan, de qui Caballé es confessa gran admiradora.

Amb prop de 1.500 entrades venudes i tots aquests artistes treballant-hi desinteressadament, els beneficis seran d'entre 30.000 i 40.000 euros. Aquests fons es destinaran a la investigació contra el càncer que es fa al Servei d'Oncologia de l'Hospital Clínic i a l'equip d'Oncologia Molecular i Translacional de l'IDIBAPS. Segons el director d'aquest institut de recerca, Pere Gascón, l'objectiu és aconseguir el màxim de recursos econòmics i consolidar el concert dins el calendari anual d'actes solidaris de la ciutat de Barcelona. Però també conscienciar la societat i l'Administració que cal continuar invertint en la lluita contra el càncer, perquè "tot el que hem estat fent en els últims 30 anys, en aquests temps de crisi, ho podem perdre en dos o tres anys".