Campanya per renovar la roba

Renova la teva roba és una iniciativa de diverses entitats, associacions i equipaments de la ciutat per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus

Qualsevol persona hi pot participar, donant la roba que ja no vulgui per intercanviar-la per punts. Després pot adquirir una altra peça de roba del mateix valor. La campanya es fa els mesos de maig i de novembre i s'arriben a intercanviar 4.000 peces de roba.

En una entrevista a 'El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm, Jennifer Coronado, tècnica del programa Renova, ha explicat que la iniciativa va ser idea de diverses entitats i associacions  i que té molt d'èxit. Ha explicat que cada peça es puntua i que, per exemple, una samarreta equival a un punt. Els punts es poden canviar després per un altre producte (o una peça de roba o una joguina). Coronado creu que cada vegada hi ha més consciència sobre la importància del reciclatge i ha posat com a exemple l'èxit d'algunes aplicacions mòbils en què es poden comprar productes de segona mà. La campanya també promou diversos tallers per fomentar el reaprofitament.

Recupera aquí l'entrevista sencera: