Campanya per fomentar la correcta separació dels residus d’aparells elèctrics

El trio The Mamzelles torna a la càrrega, ara per ensenyar-nos a reciclar de forma correcta els aparells elèctrics i electrònics. Les protagonistes de la campanya "Envàs, on vas?" reapareixeran a les pantalles amb un nou espot. La campanya incorporarà un sorteig en què podran participar tots els ciutadans que lliurin un aparell vell en comprar-ne un de nou a les botigues adherides.

En vista que no s'estan assolint els objectius de recollida selectiva que marca la Directiva Europea, la campanya vol donar a conèixer als ciutadans la xarxa de punts de recollida de què disposen. Segons la Directiva Europea, cada habitant ha de recollir 4 quilos d'aparells electrònics i elèctrics per any i aquest 2012 a Catalunya només se'n van recollir 20.000 tones, que representen 2,51 quilos per habitant i any.

Per fomentar-ne la participació i crear complicitats, la promoció incorporarà un sorteig obert a totes aquelles persones que entre el 22 de novembre i el 22 de gener lliurin un aparell elèctric o electrònic vell a una botiga adherida a la promoció. En total s'atorgaran 200 premis a través de sortejos diaris de vals regals per un import de 300 euros de descompte per a la compra d'un aparell elèctric o electrònic nou.

Separar bé els residus d'aparells elèctrics o electrònics

Els residus elèctrics o electrònics s'han de tractar de forma diferenciada. Si no es separen de la manera correcta i no se sotmeten a un tractament selectiu dels components i materials utilitzats per fabricar-los poden causar problemes de contaminació en les emissions atmosfèriques.