L’AMPA de Cal Maiol denuncia que el camí escolar és insegur

Demostren que les infraccions de trànsit a l’accés de l’escola són constants

Els pares i mares dels alumnes de l'Escola Cal Maiol, de Sants, denuncien que la ruta escolar dels escolars del centre "és insegura". Constaten que el carrer des d'on els infants accedeixen al recinte escolar, el de Sagunt, té prohibit el trànsit de motos "tot i que hi circulen" sense respectar la prohibició.

Tot i que no és un problema nou en els darrers mesos s'han intensificat les queixes. Fa un temps, l'associació de pares d'alumnes va demanar al districte una millora de la senyalització, repintar els senyals del camí escolar i altres mesures per limitar la velocitat dels vehicles que passen pels carrers de l'entorn. En paral·lel, l'AMPA va organitzar-se per pintar el terra del carrer  i d'aquesta manera fer més evident que allà hi havia una escola.

Reunió entre el districte i l'AMPA

La regidora del districte, Laura Pérez, reconeix que la manca de seguretat al camí escolar "és un problema reiterat que genera malestar i que s'han de buscar solucions". Fa uns mesos ja van instal·lar pilones per impedir el trànsit de vehicles, però les motocicletes en fan cas omís i també de senyals verticals que prohibeixen la circulació de vehicles. Com que aquesta mesura no ha estat suficient, el districte té previst reunir-se amb l'AMPA per mirar com es pot actualitzar la senyalització per tal de millorar la seguretat del camí escolar.

De moment es descarta la idea d'implantar patrulles de Guàrdia Urbana de forma permanent a la porta de l'escola, tot i que això no significa que no es puguin fer actuacions puntuals.