Els nens de l’Eixample prenen el carrer en la 18a edició de la festa de Camí Amic

Activitats al carrer per reivindicar la pacificació de l’espai públic

La 18a edició de la festa anual de Camí Amic ha reunit 2.200 nens i joves de les escoles de l'Esquerra de l'Eixample, que han participat en les activitats organitzades al carrer del Consell de Cent -entre Viladomat i Comte d'Urgell-, que s'ha tallat al trànsit. Les activitats, que continuaran durant el cap de setmana, volen reivindicar la pacificació dels carrers i més espais verds per al barri.

Fa 18 anys que la festa anual del Camí Amic treu els nens i joves de l'Eixample a jugar al carrer per un dia. L'objectiu és que els infants se sentin segurs, s'apoderin de l'entorn i en facin ús. "Han de sentir-se partícips de la ciutat, que és seva i que ells mateixos poden transformar-la en un món millor, més habitable i més sostenible", diu Marta Carballido, directora de l'Escola els Llorers.

Perquè els nens puguin gaudir del carrer, aquest any s'ha ampliat l'espai sense cotxes i s'ha tallat el trànsit del Consell de Cent, entre Viladomat i Comte d'Urgell. També ha augmentat el nombre de participants en sumar-s'hi els dos primers cursos de secundària dels instituts públics del barri. Xavier Riu, del Camí Amic, ha comptabilitzat uns 2.400 infants i joves -de quatre escoles i tres instituts- que han compartit l'espai públic. "Hem guanyat aquest espai als cotxes per jugar, per relacionar-se, i és una experiència molt educativa", diu.

Els més joves també ho valoren així, com les alumnes de sisè de primària Aixa Arrébola i Aina Piñán, que expliquen que fan activitats en grup i això els fa més fàcil conèixer-se entre ells.

Les activitats del Camí Amic continuaran durant el cap de setmana amb xerrades, tallers i espais de jocs. Es tallarà Consell de Cent, entre Viladomat i Comte d'Urgell. Tot, amb la intenció de reclamar la pacificació dels carrers i més espais verds al barri.