Calígula tiranitza el Grec

Puja a l’escenari de Montjuïc un clàssic del segle XX, l’obra ‘Calígula’, del Nobel de literatura francès Albert Camus

Pablo Derqui es posa a la pell del despòtic cèsar en un muntatge dirigit per Mario Gas que ha enamorat públic i crítica al Festival de Mèrida. L’obra d’Albert Camus és un clàssic contemporani que han dut a escena directors com Sidney Lumet o José Tamayo, entre molts altres. La versió de Mario Gas defuig l’estereotip de Calígula com un tirà pertorbat.

Pablo Derqui en el paper de Calígula encapçala un extens repartiment (amb Borja Espinosa, Mònica López o Pepe Molina, entre d'altres) en aquesta coproducció del Grec i el Romea amb el Festival de Teatre Clàssic de Mèrida. 

L'aposta del muntatge és no convertir el tirànic cèsar en un histrió que actua empès per la bogeria, sinó que comet tota mena d'atrocitats perquè està convençut que té una missió alliberadora. El premi Nobel de literatura Albert Camus va deixar escrit que la posada en escena de l'obra havia de ser intemporal, sense togues romanes ni palaus imperials. Antoni Belart, un dels col·laboradors fixes que repeteix amb Mario Gas ha dissenyat un vestuari dels anys 30.