Sarrià busca col·laboradors per fer el primer calendari fenològic de Barcelona

L'Associació de Veïns de Sarrià elabora des de principis de 2016 un calendari fenològic. Es tracta de recollir dades sobre el comportament dels animals i les plantes del barri i del Parc Natural de Collserola, tot relacionant-ho amb l'estació de l'any. Aquestes dades serveixen per estudiar el canvi climàtic. Per aconseguir el màxim d'informació possible busquen col·laboradors del barri aficionats a la natura, perquè els ajudin a fer el calendari més complet.

L'Eduardo Saiz i dos companys més de l'Associació de Veïns de Sarrià són els veïns que han començat a fer un calendari fenològic del barri. No han passat ni dues setmanes i ja han constatat un canvi: enguany els ametllers del Parc de l'Oreneta han florit el 5 de gener i normalment no ho fan fins al febrer. Dades com aquestes recollides any rere any serveixen per visualitzar els efectes del canvi climàtic.

Aquesta és la primera vegada que es fa un calendari fenològic a Sarrià i també a Barcelona. Com que durant l'any els canvis en l'observació del comportament d'animals i plantes són infinits, l'associació de veïns demana la col·laboració dels sarrianencs aficionats a la natura per poder tenir una base de dades més àmplia. S'hi poden aportar tant dades, com fotografies o vídeos. Els veïns interessats en aquest projecte poden informar-se'n presencialment a la mateixa associació o bé enviant un correu electrònic a avsarria.cat@gmail.com o al correu de l'Eduardo Saiz (esaizburgos@hotmal.com).

Cada mes es publicaran al web i al blog de l'associació de veïns totes les dades que es recullin al barri i també es comunicaran a la Xarxa Fenològica de Catalunya, que està vinculada al Servei de Meteorologia de Catalunya.