“Cal més inversió en la infància d’alt risc”

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, alerta que augmenta l’arribada de menors no acompanyats

Ortiz ha dit al programa 'bàsics' que el bon temps multiplica la presència al carrer dels anomenats "nens de la cola". Ha afirmat que l'Ajuntament ha posat més educadors i ha reclamat més inversió per abordar la situació.

La tinenta d'alcalde ha explicat que són menors escapolits de centres de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, la DGAIA, i que "per tant, tenen una plaça, els àpats coberts, però marxen perquè no es vinculen". Per això, ha reclamat més recursos i també "canviar el model d'atenció a la infància".

Pel que fa a la intervenció municipal, Ortiz ha dit que s'ha ampliat la presència d'educadors al carrer i "també el vincle amb els serveis sanitaris, perquè estem parlant d'una addicció". "Són menors que arriben amb les vides trencades, però no podem deixar que la situació es degradi" ha dit. Segons la regidora, "s'ha de garantir la seguretat dels veïns i, si es produeixen delictes, s'hi ha d'intervenir", però també s'ha de treballar per millorar la situació dels menors.