Cal Maiol reivindica una escola 0-18 a Can Batlló

Les famílies denuncien que s’ha canviat el projecte que se’ls va presentar

L'AMPA de Cal Maiol vol que es mantingui la construcció d'una escola bressol i un institut a Can Batlló, tal com asseguren que se'ls havia presentat fa uns anys. L'associació de mares i pares denuncia que la modificació del PGM que es va fer l'any passat ha fet que l'equipament educatiu perdi 3.000 metres quadrats i impossibilita que hi hagi un projecte educatiu 0-18. El districte assegura que la modificació del PGM es va fer amb el suport de les entitats veïnals i dels partits polítics.

L'Escola Cal Maiol fa anys que té uns terrenys reservats a Can Batlló. El Pla General Metropolità del 2006 hi destinava una superfície de 8.000 metres quadrats on, segons l'AMPA de l'escola, s'havien de fer una escola bressol i un institut. Això però podria canviar amb la modificació del PGM que es va fer el 2017. Aquest pla va canviar la ubicació de l'equipament educatiu dins del recinte de Can Batlló i en va reduir 3.000 metres quadrats la superfície.

Segons l'AMPA, amb aquest canvi també s'ha aprofitat per modificar el projecte que se'ls va presentar i ara l'escola només oferirà formació a nens d'entre tres i 12 anys. Consideren que, amb aquesta mesura, no es podran satisfer les demandes educatives de la Bordeta sobretot tenint en compte que és l'únic barri del districte sense institut i que ens els propers anys es preveu la construcció de 1.500 habitatges dins del recinte fabril de Can Batlló.

El districte assegura que la modificació del PGM es va fer amb el suport de les entitats veïnals i dels partits polítics. A més, també deixen clar que en cap moment no s'ha modificat cap projecte perquè l'únic que existia era una reserva de sol per a equipaments educatius i ara li tocava al Consorci d'Educació decidir els usos. Tot i això, la regidora Laura Pérez es mostra oberta a escoltar les demandes de la comunitat educativa i fer-les arribar al Consorci.