“Cada cambrera de pis està assumint la feina corresponent a dues persones i mitja”

Las Kellys Barcelona, associació de cambreres de pis d’hotel, aprofiten la setmana del Mobile per reivindicar els drets laborals de les treballadores del Hilton

Isabel Cruz, portaveu de Las Kellys Barcelona, ha denunciat que l'externalització dels seus contractes agreuja les condicions de feina per sobrecàrrega de treball.

"Cada hoteler fa el que vol i assigna la càrrega de treball que li sembla", ha explicat Cruz en una entrevista a 'La tarda de Barcelona' de betevé 91.0 fm. Las Kellys Barcelona demanen -en una concentració aquest vespre davant l'Hotel Hilton Diagonal Mar- que aquesta cadena hotelera reconegui les cambreres de pis com a part de la seva plantilla. Cruz creu que d'aquesta manera millorarien les condicions de treball en una "professió molt dura" de per sí. Actualment, Las Kellys tenen processos judicials oberts contra el Hilton.

Escolta l'entrevista aquí:

Manifestació a les portes de l'hotel

Les treballadores encarregades de la neteja del Hilton Diagonal Mar s'han manifestat aquest dilluns al vespre a les portes de l'hotel. Una protesta a la que s'hi han sumat diferents col·lectius. En total, una cinquantena de persones  que  han fet sentir la seva veu amb un manifest que ha llegit la portaveu de l'associació Las Kellys. Han explicat que la  situació laboral ha empitjorat  en els darrers anys i ho han atribuït a l'externalització del servei. El que reclamen és formar part de la plantilla de l'hotel.