S’enderrocarà l’immoble desallotjat del Besòs i el Maresme en estat ruinós

Serveis Socials han traslladat les famílies que vivien a l’immoble en una residència de Montbau

Una dotzena de famílies en situació de vulnerabilitat -20 adults i 30 infants, segons la PAH- han estat desallotjades sense incidents d'un edifici situat al carrer de Josep Pla, 128, al districte de Sant Martí, perquè l'immoble on vivien tenia deficiències estructurals. Els afectats s'allotgen provisionalment a la residència de Martí Codolar, al barri de Montbau.

Al vespre, els operaris van tapiar la porta principal i les finestres dels baixos l'immoble, que els tècnics municipals han declarat en estat ruïnós. El jutge n'ha ordenat la desocupació com a mesura cautelar i per seguretat, a petició del districte. Fonts municipals han informat que l'enderrocament es farà properament.

Segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es tracta de 20 adults i 30 menors que vivien a l'edifici des de feia aproximadament quatre anys. Els veïns afectats han criticat que no tenien informació sobre el desallotjament imminent del bloc, que ha demanat el districte de Sant Martí. Fins al migdia van tenir temps de retirar totes les seves pertinences de l'edifici.

Fins a l'edifici s'hi van desplaçar responsables municipals per atendre les famílies i derivar-les als Serveis Socials. També hi va anar el director de l'Escola Montseny, on estudien tres dels infants afectats, per informar-se sobre com evolucionava la situació.