BTVreis, una app que fa als nens protagonistes de la cavalcada

Per segon any consecutiu, els nens que ho vulguin podran convertir-se en protagonistes actius de la cavalcada de Reis de Barcelona gràcies a l'aplicació per a mòbils BTVreis. Els permetrà enviar vídeos en què formulin els seus desitjos per als Reis Mags que es projectaran durant la cavalcada a la carrossa de BTV. L'app té un sistema de geolocalització que fa que es reprodueixi el desig de cada infant just al moment que la carrossa passa pel seu davant.

L'app BTVreis ja està disponible per a iOS i Android perquè els infants puguin començar a enviar els missatges. Els funcionament és ben senzill. Primer s'escull el rei preferit de cadascú i després ja es pot enregistrar el desig, que ha de ser immaterial i no pot durar més de sis segons. Un cop enllestit el vídeo, s'ha d'especificar el tram des d'on la família pensa veure la cavalcada. El dia de la cavalcada s'ha de reconfirmar el tram escollit. L'aplicació, mitjançant un sistema de geolocalització, es comunica amb la carrossa de BTV i fa que els vídeos es projectin quan el vehicle s'acosta a l'infant que ha formulat el desig.

A més, fins al 4 de gener, el "videomaton" de BTV s'ha instal·lat a la plaça de Catalunya. Des d'allà qui ho vulgui també pot deixar els seus desitjos enregistrats. En aquest cas es podran veure en directe en una pantalla gegant situada a la mateixa plaça. El més original de cada dia serà premiat amb un obsequi cultural, com entrades de teatre, a museus o llibres.

Pel dia de la cavalcada, BTV prepara un especial conduït per l'equip del 'Codi de barris'. Començarà a dos quarts de sis de la tarda amb l'arribada de Ses Majestats amb el pailebot Santa Eulàlia i seguirà amb connexions en directe durant la cavalcada, tant des de peu de carrer, com des de dalt de la carrossa de BTV.