"Nens i nenes que escolteu, és Melcior a qui veieu!!" El rei Melcior viurà la cavalcada immers en un jardí basat en l'Alhambra de Granada i la ceràmica del món àrab. La nova carrossa inclou fins i tot una font. L'ambientació que acompanyarà Gaspar és més sòbria. Imita un bosc de bonsais gegants amb centenars de fanalets. Aquest és el tron reial on Baltasar s'asseurà durant la cavalcada. Aquesta carrossa s'inspira en la sabana africana i la cultura d'aquest continent. Cilindres de coloraines recorden els tòtems tradicionals africans. Els animals de la sabana tampoc no hi falten. Ses Majestats expressen realitats i cultures diferents i justament aquest missatge de multiculturalitat i acollida és el que es transmetrà a tota la cavalcada. JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Sabem que un dels missatges que enviaran Ses Majestats serà la capacitat d'acollida que ha de tenir la ciutat de Barcelona per a realitats culturals diferents, en especial en moments en què sembla que molta gent a Europa el que vol fer és aixecar murs." En aquests tallers reials també assagen els més de 1.200 participants del seguici. Ballarins, actors, músics i voluntaris poleixen les coreografies i enllesteixen les sorpreses de l'espectacle. MARTA ALMIRALL, cap de Festes i Tradicions de l'ICUB "Jo crec que la cultura al carrer és la cultura democràtica, la que compartim, i és on fem arribar a tothom, a molta gent, que potser mai no tindria l'opció d'anar al teatre, la màgia i el que tothom sabem que aporta la cultura." En la línia estrenada l'any passat, la cavalcada estarà formada per 12 blocs amb escenes teatralitzades. Totes juntes formaran un gran relat anomenat 'L'auca dels Reis d'Orient'.

Els Reis d’Orient arribaran a Barcelona el dia 5 de gener a dos quarts de cinc. Ho faran al Moll de la Fusta, a bord del pailebot Santa Eulàlia. L’alcaldessa, Ada Colau, serà l’encarregada de rebre’ls. Els lliurarà pa i sal com a símbol d’acolliment i hospitalitat, a més els farà entrega de la clau que obre totes les portes de la ciutat per tal que puguin entrar a les cases i deixar els regals.

La cavalcada començarà a les sis a l’avinguda del Marquès de l’Argentera i durant tres hores omplirà de màgia els carrers de Barcelona amb un seguici d’uns 50 minuts de durada. En el recorregut hi participaran un total de 1.209 persones, que al llarg de 800 metres seran les encarregades de fer un espectacle itinerant, el més gran i participatiu de la ciutat. En total, els Reis i els seus acompanyants faran cinc quilòmetres de recorregut, que aniran des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a la Font Màgica de Montjuïc, i continuarà pel pla de Palau, via Laietana, plaça d’Urquinaona, Fontanella, plaça de Catalunya, carrer de Pelai, plaça de la Universitat, Sepúlveda, avinguda del Paral·lel, plaça d’Espanya, avinguda de la Reina Maria Cristina i avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia. Al llarg del recorregut es llançaran set tones de caramels.

Aquest any la cavalcada s’enriqueix amb les representacions d’una gran diversitat de cultures, que són les que habiten Barcelona, així com amb la fusió entre actors i ballarins professionals amb estudiants i amateurs.

Els Reis d’Orient estrenen carrosses

Aquest any, els Reis Mags tenen una novetat molt especial: estrenen carrosses. Els vehicles tindran una escenografia feta per tres companyies artístiques que han trobat la inspiració en els país d’origen de Melcior, Gaspar i Baltasar. La primera carrossa serà la del rei Melcior. És un jardí preciós presidit per una font, que s’inspira en la tranquil·litat d’espais com l’Alhambra de Granada. El tro del rei és un gran coixí i la decoració està inspirada en rajoles del món àrab. La creació ha estat obra de José Menchero. La carrossa serà presidida per la seva auca i un seguici daurat amb llums, plomes i més de 40 ballarins.

Darrere seu, serà el torn de l’auca del rei Gaspar, que serà dirigida, interpretada i coreografiada per Broda Bros. Aquest any, el seguici també estrenarà banda sonora, a càrrec de L’Elàstica. Està inspirat en els jardins japonesos. Per això, la nova carrossa imitarà un bosc de bonsais gegants, tot del color de la fusta, amb un centenar de fanalets que li donaran un toc de color. Al centre, hi haurà situat un tro elevat des d’on Gaspar saludarà tots els infants. L’encarregada de crear aquest món màgic ha estat la companyia Efímer.

Per últim, serà el torn de Baltasar, que estrena una auca molt especial amb Ramón de los Heros. Es tracta d’un homenatge a l’enginy d’un nen africà que inventa i construeix les seves joguines i aquest acte el converteix en rei. D’aquesta manera es pretén connectar tradició i modernitat, així com Àfrica amb Barcelona. El rei Baltasar també estrenarà carrossa, inspirada en una màscara d’un animal, un element de la cultura africana. A la carrossa hi haurà també uns cilindres, colorits i alegres, que recorden un esperit africà.