La Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica ha registrat valors de 181 i 173 µg/m³ a la zona de l’Eixample aquest dimarts, que estan molt per sobre dels 160 µg/m³ permesos. Aquests enregistraments es van produir durant les 8 i les 9 del vespre. Precisament, quan se supera el valor màxim permès durant més d’una hora i no hi ha previsió que en 24 hores millori la situació, s’activa l’avís preventiu.

És per això que l’Ajuntament aconsella utilitzar el transport públic i fer els trajectes a peu o en bicicleta per carrers amb baixa freqüència de trànsit. També recomana evitar els desplaçaments amb vehicles a motor i, en cas de no tenir alternativa, utilitzar cotxe compartit o un vehicle amb menor índex d’emissions.

Per als ciutadans, especialment per aquells més sensibles als efectes de la contaminació atmosfèrica, el consistori aconsella canviar la rutina esportiva i traslladar-la al moment del dia en què les concentracions de contaminants són inferiors. Així mateix, també recomana la regulació de la climatització de les llars i rebaixar la intensitat de la calefacció.

Les dades registrades a Barcelona també s’han comptabilitzat a l’Hospitalet de Llobregat entre les 9 i les 11 del vespre. Segons indica l’avís preventiu, un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica és una situació en què la concentració d’algun contaminant és més elevada, perquè les condicions de dispersió i ventilació són nul·les o molt baixes.