ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona: "Les ciutats valorem molt positivament el Papa com a veu internacional que s'ha expressat de manera molt clara i molt contundent, no només a favor de la vida i dels drets humans i, per tant, de l'acollida de persones refugiades sense excuses ni discriminacions, sinó contra els discursos racistes i xenòfobs que estan creixent a Europa. I, en aquest sentit, plena coincidència."

Ada Colau ha estat la tercera alcaldessa a intervenir a la cimera Europa: els Refugiats Són els Nostres Germans i Germanes, organitzada pel Vaticà. Després de l’amfitriona, Virginia Raggi (alcaldessa de Roma), i Manuela Carmena (alcaldessa de Madrid), Colau ha expressat la seva “indignació amb les polítiques europees en matèria d’asil”.

Colau ha criticat la “passivitat” amb què els estats gestionen l’acollida de refugiats, que ha qualificat de “nefasta”. En aquest sentit, ha advertit que “faríem bé a Europa d’entendre que l’únic dilema és si acollim bé o si acollim malament, perquè acollir és un imperatiu que no depèn de nosaltres”. Per aquest motiu, Colau ha exigit que els governs centrals donin “més competències i recursos a les ciutats”, ja que -assegura- ara estan fent un “sobreesforç” per atendre les persones migrades.

Intervenció sencera de l’alcaldessa a la cimera