La protesta d’avui “és la primera” que els veïns volen dur a terme, en el marc d’una campanya de “mobilitzacions amb més talls de trànsit en altres punts de la ciutat que pensin i defensin el que estem denunciant”, afirma el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica, Jordi Giró. Aquest enduriment en la forma de defensar l’argumentari, coincideix amb una altra acció que impulsa l’associació veïnal: “explorar la via jurídica“. Segons Giró, “estem estudiant l’expedient de l’alberg per mirar de trobar qualsevol escletxa legal que ens permeti poder aturar-lo”. L’entitat recorda que “l’Ajuntament va dir que estava al costat dels veïns”; però lamenten que és l’actual consistori “qui ha acabat atorgant la llicència per al nou alberg juvenil”. Els veïns creuen que l’Ajuntament no ha estat prou transparent en el procés de tramitació del projecte, malgrat la demanda d’informació, afirmen, de forma reiterada.

Més pressió turística al barri

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica afirma que al barri hi ha gairebé 3.800 places destinades a l’allotjament turístic i que la creació del nou alberg juvenil en sumaria 440 més. Això suposaria un increment del 17 % de l’oferta, convertint, asseguren, la meitat de la població de la Vila Olímpica en turistes.

La campanya per aturar les obres va iniciar-se a l’octubre i encara esperen fer més mobilitzacions per tal d’aconseguir l’objectiu. De moment, els veïns estan en espera de l’informe del projecte amb el qual es va comprometre l’alcaldessa, Ada Colau, en l’últim plenari.