La investigació, diu TMB, ve de lluny. L’empresa va detectar indicis que els sis interventors es quedaven els diners de les multes dels viatgers sense bitllet i ho van notificar als Mossos d’Esquadra. El cos va continuar amb la investigació i ha estat aquest dijous quan han cridat a declarar els treballadors del metro, que, voluntàriament, s’han dirigit a comissaria.

El seu relat serà clau per determinar si se’ls acaba acusant d’un delicte d’apropiació indeguda. Però tot fa pensar que TMB té força clara la mala praxi d’aquests treballadors.

En un comunicat intern, al qual ha tingut accés BTV, la Direcció explica a la plantilla que ha col·laborat estretament amb la investigació policial. Afegeix que considera els fets greus i que ja ha obert expedient als treballadors als quals ha apartat, de manera cautelar i immediata, del lloc de feina. Acaba el text defensant l’honorabilitat de la plantilla de TMB, molt especialment la dels interventors, que, diu, fan una tasca difícil en defensa de l’ús cívic del transport públic.

L’empresa també ha informat públicament que es prendran “mesures addicionals de control i supervisió de l’activitat d’inspecció” amb l’objectiu de “reforçar-ne la claredat i la robustesa”.