Antoni Vives, que va deixar el consistori fa més d’un any, ha reaparegut a l’escena pública aquest dimecres en roda de premsa per negar “amb tota rotunditat” cap irregularitat a l’IMI o Barcelona Regional (BR) sota la seva gestió. “S’ha treballat molt i s’ha treballat molt bé”, ha assegurat. A més, assegura que se sent “indefens” i també “perseguit” pel govern municipal actual, al qual ha acusat de llançar “calúmnies sobre la feina feta”.

L’Ajuntament va anunciar aquest dimarts que l’Oficina Antifrau investigarà presumptes irregularitats financeres a l’IMI després que una auditoria municipal detectés despeses per valor d’1,4 milions d’euros sense justificar. Vives ha atribuït aquesta quantitat a un possible “buit de poder” a l’IMI entre maig i octubre de 2015, des que va cessar el seu equip i fins que no hi va entrar el nou.

L’exregidor de CiU ha descartat que actués d’esquenes a l’Ajuntament a BR, que autoritzés feina sense pressupost a l’IMI o que ordenés executar l’obra de Glòries sense garanties. “És literalment mentida, és una infàmia”, ha dit Vives, que ha assegurat que està disposat a “anar fins al final” per rescabalar el seu honor i no ha descartat la via judicial. “Em sento perseguit i indefens”, ha sentenciat Vives, que ha acusat de “sectarisme” el govern d’Ada Colau i de tenir “ganes de fer mal a qualsevol preu”. I ha criticat que ningú del govern actual o de les empreses contractades per fer auditories no s’ha posat en contacte amb ell per demanar-li explicacions.

Sobre les presumptes irregularitats a l’agència Barcelona Regional, Antoni Vives ha assegurat que totes les persones contractades van fer feines o seguiment de projectes de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana que depenien de la seva àrea d’Hàbitat Urbà. “Em sap greu per l’alcalde Trias, per mi, però també pels tècnics que han fet la feina de manera exemplar”, ha dit Vives. L’exregidor ha comparegut sol sense cap regidor actual del Grup Municipal de CiU perquè diu que ell mateix els ho ha demanat, i ha assegurat que està “molt ben acompanyat”.