Per obrir un supermercat com aquest caldrà esperar, com a mínim, un any. Tampoc no es podran instal·lar més empreses que lloguin segways o bicicletes per fer rutes turístiques; durant aquest temps, l'Ajuntament estudiarà com regular els serveis que contribueixen a saturar el districte de turistes i quins perjudicis té el soroll per als veïns. La regidora del districte, Gala Pin, ha afirmat que la intenció de la mesura no és perpetuar la supressió de llicències, sinó donar-se un temps fins a consensuar un nou pla d'usos. GALA PIN, regidora de Ciutat Vella: "La nostra voluntat és fer un pla d'usos amb consens que respongui a la voluntat de diversificar l'activitat econòmica al districte i com més aviat disposem d'aquesta eina, doncs millor." ROGER TORRES / MARIA PORTA: "Un consens que, ara per ara, sembla lluny per a alguns comerciants i els restauradors. Alguns han criticat no haver rebut informació sobre el cessament de llicències fins a la seva entrada en vigor i retreuen al govern municipal que els responsabilitzi de les molèsties que pateixen els veïns." ROGER PALLAROLS, director del Gremi de Restauració: "." SVETLANA MOLOKHOVA, administradora de W4nted: "Yo personalmente estoy cerrando locales, tenemos locales en deshaucio, entregamos las llaves. Nos dejan en la calle y ahora tampoco podremos abrir otros locales más baratos. Yo ya no tengo fuerzas para seguir adelante porque me siento como Don Quijote luchando contra molinos." Els únics comerços que podran demanar noves llicències són els no qualificats de lliure concurrència, com les sabateries, les botigues de roba o les llibreries.

L’acord afecta un ventall molt ampli d’activitats: des de locals destinats al lloguer o venda de bicicletes fins a establiments d’alimentació com gelateries, botigues de menjar preparat i locals de degustació. Tampoc no podran obrir nous bars, restaurants, discoteques, bingos, locutoris o locals de karaoke, així com locals d’informació turística o oficines de venda de tiquets. Els comerços que no queden afectats per la suspensió de llicències són els que no estan tipificats de pública concurrència, com les botigues de roba o les llibreries.

Durant aquest any el govern municipal treballarà en la redefinició del pla d’usos del districte, un procés que es farà conjuntament amb els veïns i la resta d’agents implicats, amb l’objectiu d’obtenir el “màxim consens”. Paral·lelament, l’Ajuntament farà dos estudis: un per avaluar quin impacte té el soroll en la salut dels veïns i un altre per analitzar quin model d’oci nocturn tenen altres ciutats europees.

La regidora del districte, Gala Pin, ha afirmat que la voluntat del govern municipal no és perpetuar aquesta situació, sinó fer “un pla d’usos amb consens que respongui a la voluntat de diversificar l’activitat econòmica al districte”. La redacció del nou pla d’usos es començarà a fer un cop es coneguin les conclusions dels dos estudis i es treballarà amb tots els agents afectats. Podria entrar en vigor l’any 2018.

La zona portuària no queda afectada per la suspensió de llicències, ni tampoc té plena validesa a la Rambla. Aquest entorn disposa d’un pla d’usos específic que permet la transmissió de llicències de restauració, una transacció que continua vigent perquè no han passat els tres anys indispensables des de la darrera moratòria de llicències a la Rambla, l’any 2014.