D'això se'n diu començar la casa per la teulada. Amb la desfeta del pont ja oblidada, aquesta tarda el repte d'Olivier Grossetête i el seu equip era aixecar una torre amb la col·laboració dels visitants del parc. I, esclar, feta de cartró. DECLES GENT Una experiència d'arquitectura efímera en què l'obra d'art és tant el procés com el resultat final. Mentrestant, la dansa s'ha apoderat de la Ciutadella. Per exemple, amb aquest espectacle de la companyia Physical Momentum Project. ADRIÀ CALVO / ROGER CUARTIELLES I a l'escenari del Passeig dels Til·lers, aquesta tarda ha cridat l'atenció de molts l'estrena de la coreografia "La Rue de Ma Vie" de Ramon Oller. Un espectacle per viatjar directament a París. Les grades han quedat petites per veure els millors ballarins del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona. Una altra manera de gaudir de la Ciutadella és passejar i deixar-se sorprendre. Per exemple, amb els armaris de la companyia Third Hand Group. "És com una màquina del temps que és com un lavabo amb moltes fotos". "Hi havia coixins i un llençol". A part d'espectacles per a tots els gustos, al parc també hi ha espai per al bon menjar, amb una zona de furgoteques amb taules plenes a tota hora.

L’artista Olivier Grossetête, conegut per les seves estructures participatives fetes amb cartró, va construir divendres un pont al Parc de la Ciutadella. Desenes de visitants al parc van participar en el procés d’erigir-lo. Unes hores més tard, però, les fortes pluges que van acompanyar la tempesta van desfer el cartró del pont fins a quedar per terra.

Aquest dissabte al matí els serveis de neteja de l’Ajuntament s’han encarregat d’endur-se la pila de cartró malmès, mentre Grossetête ja treballava a l’espai de la cascada del Parc de la Ciutadella per alçar-hi una torre de gran alçària. De cartró, és clar.

Mentrestant, els més matiners feien cua a l’escenari del passeig dels Til·lers per ballar amb les classes del grup de ball urbà Brodas Bros. “És una oportunitat perquè tothom pugui gaudir d’aquest art que és el hip hop i apropar-lo a tothom perquè el conegui i el comparteixi”, explica la ballarina Berta Pons.

Els mateixos Brodas Bross han estat els amfitrions d’una combinació d’actuacions de dansa de diversos artistes vinguts des de París. A la tarda, el mateix escenari ha servit per rebre el BCN City Ballet, una sel·lecció dels millors ballarins del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona. Ells han estrenat la coreografia ‘La Rue de Ma Vie’, de Ramon Oller, un espectacle per viatjar directament a París.

Una bona manera de gaudir de la Ciutadella també és passejar pel recinte i deixar-se sorprendre. Per exemple, amb els armaris modificats per la companyia Third Hand Group, que amaguen tot un món a l’interior per estimular la curiositat dels més petits.

A banda d’espectacles per a tots els gustos, dels quals 16 són de companyies franceses, a la Ciutadella també hi ha espai per al bon menjar. Al passeig dels Til·lers hi ha una zona de furgoteques amb taules plenes a tota hora.