Imatges com aquesta ja no es repetiran. La Casa Lleó i Morera tanca les portes al públic que, fins ara, podia visitar un dels edificis modernistes més singulars de la ciutat els diumenges. Segons l'Ajuntament, la manca d'adequació de l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda ha motivat la decisió. "L'element de la discòrdia és l'escala patrimonial que hi ha darrere d'aquestes portes. Quan el 2014 la Casa Lleó i Morera va rebre la llicència, Benestar Social va posar com a condició que en els sis mesos següents s'havia de trobar una solució per millorar les barreres arquitectòniques." Fonts municipals apunten que la propietària de l'immoble, l'empresa Núñez i Navarro, fins al moment només ha proposat instal·lar una plataforma elevadora, que no compta amb el vist-i-plau de l'Ajuntament. Diuen que no és compatible amb les característiques de l'escala, ja que forma part d'un edifici catalogat com a bé cultural d'interès local. Si la immobiliària no presenta noves propostes, la Casa Lleó i Morera continuarà tancada de manera indefinida.

La planta noble de la Casa Lleó i Morera es va obrir al públic el gener de 2014, a través de visites guiades en grups limitats a les possibilitats que imposa la conservació d’aquesta joia modernista. L’únic accés a aquesta planta és per l’escala principal, ben decorada amb pintures i algunes escultures. Les persones amb mobilitat reduïda no hi poden pujar. Tot i que la normativa obliga a fer accessible qualsevol edifici públic com aquest, l’Ajuntament va concedir la llicència d’activitat a condició que, en el termini de sis mesos, el propietari fes les obres necessàries per fer-lo accessible.

La propietat és de la constructora Núñez i Navarro, que en tot aquest temps només ha proposat instal·lar a l’escala una plataforma elevadora. L’Ajuntament no li ha permès perquè considera que no són compatibles amb l’arquitectura d’un edifici que està catalogat com a bé cultural d’interès local. Així doncs, mentre la immobiliària no presenti noves propostes per fer accessible la Casa Lleó i Morera, l’Ajuntament no renovarà la llicència per reobrir la planta noble a les visites. De moment, Núñez i Navarro ha optat per deixar de fer-les.