El Mercat de Sant Antoni obrirà a finals d'any i el districte ha iniciat un procés participatiu amb els veïns, comerciants i entitats. Aviat hi haurà taules de treball i de debat per incorporar les necessitats i demandes al projecte. Sobre el punt de partida no hi ha discussió. PEP SALA, president de l'AV Sant Antoni "El Mercat és el motor del barri, que són tres mercats en un, que s'ha de mantenir la unitat i que totes les coses que s'hi puguin fer, en aquests espais comunitaris i en els entorns han d'anar amb la idea que el mercat rutlli i funcioni." És el centre de l'activitat econòmica i social del barri, un conjunt únic a la ciutat: el mercat del Fresc, el dels Encants i el Dominical. Per als dos primers mercats, l'encaix ja és clar. VICENÇ GASCA, president de Sant Antoni Comerç "I queda resoldre el tema del Dominical, i el Dominical per nosaltres també és important. Aquí hi ha ara converses des de fa temps del sector, el president del Dominical i la seva junta amb l'Institut Municipal de Mercats per trobar aquest encaix dintre del conjunt que és el Mercat de Sant Antoni." Els veïns i comerciants diuen que quan es defineixi l'articulació dels tres mercats llavors es podrà començar a parlar de com quedaran els entorns un cop desapareguin les carpes provisionals. Tots tenen clar que l'accessibilitat és una prioritat. VICENÇ GASCA, president de Sant Antoni Comerç "Volem uns entorns que siguin de fàcil accés tant en transport públic com el tema d'anar a peu i aparcaments, perquè si aquí es fa un aparcament per 380 places, doncs també hem de pensar que també ens vindran cotxes." Compatibilitzar la pacificació del carrer de Tamarit amb l'accés al pàrquing del mercat no serà fàcil, però alguns veïns ja demanen una plataforma única. A més, també reivindiquen que es recuperi la parada d'autobusos que fins ara hi havia just davant del mercat, al carrer del Comte d'Urgell.

L’objectiu del procés participatiu és definir els usos dels espais del mercat destinats a ús veïnal, siguin interiors o exteriors, i tenint en compte les necessitats dels veïns. També ha de servir per debatre el model de mercat que vol Sant Antoni, en la línia de recuperar-lo com a espai popular i de plaça central. A més, ja s’han previst durant el juliol i l’agost visites guiades a les obres.

La pacificació del carrer de Tamarit sembla que es podrà decidir en aquest procés, però queda per veure com s’afronta la solució per a la ronda de Sant Antoni, que fa de frontera amb el districte de Ciutat Vella.