Tercer dia de vaga de metro, però amb menys aglomeracions que els altres dies. A aquesta hora la vaga està en marxa. Fins a dos quarts d'11 de la nit hi ha serveis mínims del 20 %. Entre els usuaris, el debat sobre si s'hauria de plantejar, en dies de vaga, la gratuïtat del bitllet. "Tu pagues una cosa perquè es compleixi i puguis aribar d'hora a la feina o a la universitat o al que hagis de fer, ens haurien de compensar." "Abaratir una mica el preu, perquè la gent arriba tard als llocs." "Jo ja no entro si ha de ser gratis o no, el que s'està cometent és una injusticia brutal, tots som treballadors com ells. L'únic Demà continuarà la vaga però en un horari diferent. Les aturades començaran a les 9 i 20 i s'allargaran fins a les 12 i 20. La freqüència de pas serà de fins a 26 minuts perquè el servei funcionarà al 20 per cent. A la tarda la vaga serà de cinc a vuit. Tres hores més d'aturades, amb un servei funcionant al 40 per cent i, per tant, una freqüència de pas d'uns tretze minuts.

Un matí més s’han produït aglomeracions a les estacions de la Sagrada Família i la Sagrera de la Línia 5. El personal de TMB ha hagut de regular el pas perquè no s’acumulessin viatgers a les andanes, ja que els combois arribaven plens. A la resta, la situació no ha estat tan complicada. Segons l’empresa, avui entre les 7 i les 9 h hi ha hagut un 28 % menys d’usuaris del que és habitual, una prova que els viatgers canvien els hàbits per evitar la vaga. Alguns busquen transports alternatius -de fet, és la recomanació que es fa- i d’altres agafen el metro abans que comenci la protesta. Segons dades de TMB, entre les 6 i les 7 h hi ha hagut de mitjana un 7 % més d’usuaris.

Alguns s’han pres aquest tercer dia consecutiu de vaga parcial amb resignació; d’altres han mostrat el seu malestar per les condicions del trajecte. Diuen que viatgen massa atapeïts i que tarden més temps a arribar a la destinació. Per això, hi ha viatgers que reclamen que, en jornades de vaga com aquesta, s’abaixi el preu del bitllet.

Aquest dimecres, les aturades s’han fet entre les 7 i les 9 h i el servei ha quedat reduït al 40 %, amb intervals de pas que en algun cas han superat els 10 minuts. Els torns de vaga s’han reprès a la tarda, de 16 a 18 h, i al vespre, de 20.30 a 22.30 h.

Dijous, en canvi, es produiran afectacions de 9.20 a 12.20 h amb un 20 % de serveis mínims, i de 17 a 20 h amb un 40 %.

L’associació Promoció del Transport Públic (PTP) considera inacceptables els serveis mínims dictaminats per a aquesta vaga de metro. El president, Ricard Riol, va acusar ahir Treball de no haver tingut en compte criteris de seguretat a l’hora de decretar els serveis mínims. Així ho va expressar a Barcelona FM.