Fins a tres vegades s’ha debatut al ple d’aquest divendres la mateixa qüestió. C’s i PP han presentat una proposició per demanar a l’alcaldessa que nomeni un regidor de Seguretat. La del partit taronja no ha prosperat perquè reclamava també la destitució del cap de la Guàrdia Urbana. En canvi, la proposta d’acord del PP sí que s’ha aprovat, amb els vots a favor de CiU, C’s i ERC, la majoria del plenari.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que Colau s’ha “d’autocessar” com a responsable de Seguretat i designar un nou regidor “perquè aquestes polítiques siguin prioritàries”. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que “cal una figura que doni la cara per responsabilitats polítiques” perquè “hi ha malestar a la Guàrdia Urbana”, i ha instat l’alcaldessa a delegar-ho en algun altre regidor. Des de C’s, el portaveu, Paco Sierra, ha etzibat a Colau que “té la Guàrdia Urbana aquarterada, els Mossos li han demanat col·laboració”.

El president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, ha fet la mateixa petició en un prec directe a l’alcaldessa. “Per què no nomena un regidor? Vostè no té temps per fer-ho tot”, ha dit l’exalcalde, que ha retret a Colau que “crea inseguretat a la Guàrdia Urbana”. L’alcaldessa ha dit que no es vol amagar i que vol continuar liderant l’àrea de Seguretat amb l’ajuda del comissionat Amadeu Recasens. “Aquesta parella de fet funciona i no veig motius pel canvi”, ha sentenciat Colau, que ha retret a l’oposició que amb una “actitud partidista”, sí que es “desorienta” la Guàrdia Urbana.