Com li passa cada matí a la ronda de Dalt, el projecte de cobertura d'aquesta via ha topat amb un embús. En una reunió amb les entitats veïnals, la setmana passada, el govern va explicar-los que en l'avantprojecte que ara s'està redactant hi vol incloure nous criteris que no preveuen només la cobertura de la ronda sinó també altres actuacions. Els veïns van sortir-ne decebuts perquè creuen que tot el que es va consensuar el mandat anterior ha saltat pels aires. TONI MATEO, president de l'AV Montbau "Esto es una reivindicación histórica del Vall Hebron, llevamos 28 años peleando por ello. Y que ahora demos este gran retroceso para atrás y volvámos a la teoria que esto no es viable y que tendremos que sorportar la ronda en las condiciones en las que estamos, nos parece una farsa sinceramente." MERCEDES VIDAL, regidora d'Horta-Guinardó i de Mobilitat "Volem abordar un projecte que inclogui cobertures, però volem fer-ho de la manera que sigui possible, és a dir, que aquest projecte s'arribi a fer d'alguna manaera, no que quedi en un paper que agradi a tothom però que cap govern s'atreveixi a començar-lo." El PSC ha inclòs a la modificació pressupostària que encara s'ha d'aprovar 15 milions d'euros per a la ronda de Dalt. Uns diners que Jaume Collboni assegura que serviran per fer cobertures de la via. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "I això es farà. No és senzill, és una obra molt complexa, en alguns trams molt cara, però es farà." MARC GARCIA/MIQUEL MARGALEF El debat irromprà demà al ple amb una proposta de CiU que demana al govern convocar la taula de seguiment de les obres i assignar els recursos perquè la cobertura de la ronda de Dalt pugui començar aquest mandat. Els veïns seguiran el plenari des d'aquesta tribuna.

“Ens sembla una farsa governar d’esquenes a la ciutadania”, ha sentenciat el president de l’AV Montbau, Toni Mateo. L’entitat veïnal està indignada amb la proposta que els va plantejar el govern la setmana passada perquè “aparca el projecte consensuat anys anteriors i descarta el cobriment de la ronda”. Mateo ha explicat que l’executiu els va proposar “mesures pal·liatives”, anunci que les entitats veïnals veuen com “una presa de pèl”. “És una reivindicació històrica i, que ara ens diguin que això no és viable és una farsa”, ha exclamat.

La regidora d’Horta-Guinardó i de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha explicat a BTV que troba “normal” que hi hagi “divergències” en projecte “tan ambiciós”“Volem abordar un projecte que inclogui cobertures, però volem fer-ho de la manera que sigui possible”, ha dit Vidal, que ha afegit que la intenció del govern és fer un projecte per ser executat en diversos mandats i començar-lo ja en aquest. “No volem que quedi en un paper que agradi a tothom però que cap govern s’atreveixi a començar-lo”, ha dit. La regidora ha confirmat que es volen incloure altres mesures per reduir el soroll a banda de “cobertures parcials”.

El PSC ha inclòs en la modificació pressupostària que encara s’ha d’aprovar 15 milions d’euros per a la ronda de Dalt. Uns diners que segons el líder socialista, Jaume Collboni, permetran fer cobertures d’aquesta via. “No és senzill, és una obra molt complexa, en alguns trams molt cara, però es farà”, ha sentenciat. Collboni s’ha mostrat convençut que s’arribarà a un consens “quan la proposta es concreti”. El debat irromprà al ple d’aquest divendres amb una proposta de CiU que demana al govern convocar la taula de seguiment de les obres i assignar els recursos perquè la cobertura s’iniciï aquest mandat.

A principis d’any, els veïns dels barris adjacents a la ronda de Dalt es van reunir amb l’alcaldessa, Ada Colau, per demanar formar part de la taula de treball del projecte. El govern els va acceptar aquesta petició però no va garantir ni una partida pressupostària ni un calendari. En el mandat anterior, CiU i PSC van pactar una inversió per definir les obres de millora de la ronda de Dalt al seu pas pels districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó.