CGT, ACTUB, COS, USOC, PSA, CNT i BS han previst tres períodes d’aturades durant el 23 i el 25 de febrer: de 2 a 4 h, de 9 a 11 h i de 19.30 a 21.30 h. A més, els sindicats han decidit mantenir les aturades convocades del 15 al 19 de febrer. En aquest cas, seran de 2 a 4 h, de 10 a 12 h i de 21 a 23 h. Aquest dijous s’ha celebrat una reunió entre la conselleria de Treball, el Comitè de Vaga d’autobusos i la Direcció de Transports de Barcelona en què s’han decretat uns serveis mínims del 20 %.

Aquests sindicats volen protestar així contra la privatització que consideren que s’està duent a terme en el transport urbà de Barcelona i reclamen l’eliminació de la contractació precària, i el manteniment de la jubilació parcial i la reducció de la jornada laboral, entre altres mesures.

Transports Metropolitans de Barcelona, en canvi, sí ha arribat a un preacord amb els sindicats majoritaris del servei d’autobús per a la negociació d’un nou conveni col·lectiu.  En els propers dies, els sindicats signants sotmetran el document a referèndum perquè sigui ratificat pels seus afiliats.