Ada Colau ha lamentat la lentitud dels estats a l’hora de prendre decisions sobre el canvi climàtic. L’alcaldessa ha assegurat que els governs municipals “no poden esperar”. Per això, en la trobada mundial de ciutats contra el canvi climàtic Colau ha reclamat compromisos clars i concrets als principals països emissors de CO2. En aquest sentit, ha carregat contra les polítiques de l’estat espanyol, que —diu— “penalitzen l’ús de les energies renovables”.

La representació de la capital catalana ha presentat el Compromís de Barcelona pel Clima. Colau ha explicat que el document “vol ser un full de ruta compartit entre govern local i organitzacions”. L’alcaldessa ha exposat que la ciutat s’ha marcat com a objectiu reduir en un 40% l’emissió de gasos d’efecte hivernacle de cara a 2030.

El Consell Mundial de la Xarxa de Ciutats i Governs Locals i Regionals també ha debatut i ha aprovat tres mocions aquest divendres. Una de les quals ha estat proposada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El text planteja la preparació dels governs locals per fer front a crisis humanitàries. Colau ha instat la resta de ciutats presents a dur a terme accions de conscienciació per fomentar la solidaritat. També ha reclamat als estats que incloguin les ciutats en les preses de decisions relacionades amb els refugiats.

L’alcaldessa participa en la trobada acompanyada pel primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello; la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la comissionada d’Ecologia, Eva Herrero.