Entrar al carrer de Verdi no és fàcil. És un dels que rep més visites i més, després d'aconseguir el primer premi. Qui hi entra ho fa amb el mòbil a la mà per fer-se fotografies. I s'endinsa en un escenari que el trasllada al Japó. Els veïns d'aquest carrer enguany han apostat pel continent asiàtic i després de mesos de feina, han aconseguit la seva recompensa: tornar a guanyar el concurs. "Molt contents, molts dies de feina, molts mesos de feina i al final el premi ens satisfà, molt contents i ara ha celebrar-ho" Les plantes carnívores del carrer de la Fraternitat han obtingut el segon guardó. I han quedat ben a prop del carrer de Verdi, a només nou punts de diferència. Un premi que ha estat tota una sorpresa per als veïns. MARTA SOTERAS, comissió de festes del carrer de Fraternitat de Baix "Era un any complicat per nosaltres, era un any de transició, va sortir millor del que ens esperàvem..." Qui tampoc no s'esperava premi són els veïns de la travessia de Sant Antoni, que han aconseguit el tercer lloc. Durant els darrers mesos han treballat de valent per convertir aquest espai en un carrer de París. La Torre Eiffel i el Moulin Rouge, elements emblemàtics de la ciutat francesa, són el que ha cridat més l'atenció als visitants. "Estem molt sorpresos és el segon cop que quedem tercers, i a més, amb dos premis especials, no ho esperàvem" Qui no ha quedat gaire content amb els premis han estat els veïns del carrer del Progrés, que ahir es van mostrar decebuts amb la decisió del jurat, que els va deixar en quart lloc. (respirar) Després d'aconseguir el segon lloc l'any passat, enguany esperaven una posició millor, amb la seva decoració de la pel·lícula 'Avatar'.

Les plantes carnívores del carrer de la Fraternitat, on s’ha recreat un món imaginari anomenat Wiguonia, s’han endut el segon premi.

El tercer ha recaigut en la decoració del París dels anys 20 de la travessia de Sant Antoni. “La rue de Saint Antoine”, que s’ha traslladat a França durant uns dies, ha reproduït una estació de metro modernista, una Torre Eiffel de 14 metres així com l’entrada al cabaret parisenc Moulin Rouge.

Els guarniments de la pel·lícula ‘Avatar’ (2009) del carrer del Progrés han estat reconeguts amb el quart premi i el cinquè ha estat per al carrer de Mozart, que s’ha convertit en un museu d’art contemporani.

L’originalitat, els elements reutilitzats, el disseny, l’estètica i l’harmonia han estat els factors que ha tingut en compte el jurat per emetre el veredicte final.

Pel que fa als premis sectorials, el carrer de Mozart s’ha emportat el premi a la reutilització; la millor portada de programa ha estat per al carrer de Berga; el carrer de Verdi ha guanyat el guardó a la il·luminació; la travessia de Sant Antoni s’ha endut el premi al detall artístic, a més de la menció especial per a l’ambientació històrica; el carrer de la Fraternitat ha estat premiat pel sostre i els laterals, i el carrer del Progrés ha estat reconegut per la millor entrada, sortida o motiu central.

També s’han lliurat els guardons de la categoria de balcons i portalades, en què s’han inscrit 35 espais. Els tres primers premis d’honor han recaigut al carrer de Santa Rosa, 14; al carrer de Luis Antúnez, 7; i  al carrer Astúries, 31, respectivament.

D’altra banda, el premi Dolça Festa 2015 ha anat a parar al carrer de Joan Blanques de Baix, que aquest any ha reproduït un parc d’atraccions amb llaminadures.