La darrera revisió cadastral que es va fer a la ciutat data de l'any 2001. Per tant, els valors cadastrals vigents són els aplicats des de l'any 2002. L'Ajuntament, però, ja ha sol·licitat formalment al cadastre de Barcelona l'inici d'un procediment de reajustament dels valors de la ciutat. L'objectiu de la mesura és actualitzar els valors dels immobles de la ciutat per aplicar un impost sobre béns immobles més just. L'Ajuntament, a més, planteja congelar l'impost de béns immobles que ha d'entrar en vigor l'any vinent, que preveu una pujada del 10% del valor cadastral. Es tracta d'una mesura sol·licitada per l'anterior govern municipal, que es vol paralitzar en espera de disposar de l'actualització del cadastre i poder així establir una recaptació més justa l'any 2017. La revisió consta de tres fases. La primera s'iniciarà al setembre i durant l'any vinent començaran els treballs per actualitzar la base de dades dels béns immobles inscrits al cadastre. Finalment, a finals d'any se'n farà una ponència. Barcelona va recaptar 612 milions d'euros l'any 2014 amb l'Impost sobre béns immobles i calcula que aquest any aribarà als 633 milions.

Pisarello ha explicat que l’objectiu de l’actualització i les mesures que l’acompanyen “no és recaptatori”, sinó “protegir” el comerç de proximitat i les famílies i barris més afectats per la crisi. L’Ajuntament demanarà que es retiri la pujada del 10% de l’IBI de 2012, que a Barcelona va quedar entre un 4% i un 6%, i en plantejarà una congelació per a 2016.

Les mesures proposades inclouen un augment en les bonificacions per als sectors “amb més vulnerabilitat”, com les famílies nombroses o amb fills que pateixen alguna discapacitat. A més, s’estudiarà l’aplicació de topalls que facin progressius els augments que es puguin derivar de l’actualització del cadastre.

La reforma també inclourà una revisió del tipus impositiu dels aparcaments particulars, que deixarà de ser com el dels grans aparcaments privats i s’igualarà al dels habitatges. A més, es preveu una baixada del tipus impositiu dels petits comerços, actualment sobrevalorats segons l’Ajuntament.