Els grups parlamentaris de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han anat a l’una per demanar el tancament del Centre d’Internament d’Estrangers. El diputat de la CUP Quim Arrufat ha reconegut que aquest gest “té una importància simbòlica” i des de CiU, Cristina Bosch ha recordat que ni el Parlament ni la Generalitat no tenen competències sobre els centre. Tot i això, la diputada d’ICV-EUiA Sara Vila ha destacat que aquest dijous s’ha fet “un petit pas històric, comencem a tancar el CIE”. Des del PSC han defensat que no es pot donar que “per una situació administrativa es privi la llibertat a algú”.

C’s i el PP, en canvi, hi han votat en contra. La diputada de Ciutadans Carmen de Rivera ha admès que tot i que els CIE no es defineixen com a centres penitenciaris “són veritables presons”. El grup s’ha mostrat partidari que l’internament sigui l’última mesura i se’n millorin les condicions. El popular Sergio Santamaría ha provocat comentaris entre els assistents a la comissió quan ha declarat rotundament que “al CIE es respecten els drets humans, tota la resta és demagògia”.

Les entitats SOS Racisme, Tanquem els CIE i la fundació Migra Studium s’han mostrat satisfetes per aquest pas. Totes coincideixen que aquest dijous “s’ha guanyat una primera batalla” però encara queda camí fins al tancament definitiu dels CIE i la dregoació de la llei d’estrangeria.