Falten només dos dies per poder córrer per les noves Glòries. Una pista d'atletisme de 200 metres és un dels atractius de la nova àrea provisional de la plaça que s'inaugurarà dissabte. "Aquesta pista és molt xula, i és molt útil per practicar, per fer sèries i aquestes coses que ara estan de moda." En aquesta banda s'han habilitat també diverses àrees de jocs infantils i espais d'estada amb bancs reciclats del passeig de Gràcia. Al centre hi ha un viver amb un centenar d'arbres que han de créixer encara per donar forma al futur parc. Els terrenys que ocupaven abans els Encants Vells s'han convertit ja en la gran clariana. Un prat que s'anirà segant en funció de les activitats que s'hi facin. En Juan, antic paradista del mercat, sent avui nostàlgia. "Aquí había lo menos diez metros de profundidad, han rellenado esto con tierra." "Ha quedado muy harmónico. En realidad esta cosa de la anilla era una molestia." "M'encanta, del que era al que és. Ara, el que em sembla horrorós és tot això d'aquí." La inauguració de dissabte es completarà amb un programa d'activitats amb animació infantil i concerts a l'altre costat de la plaça. Serà just aquí, a sota de la pèrgola que hi ha davant del Museu del Disseny. Un museu que farà portes obertes tot el dissabte. A més, els Encants obriran de forma excepcional diumenge, per donar vida al mercat de furgonetes de menjar de carrer que es farà al jardí d'alzines. També hi haurà activitats a la nova àrea esportiva que concentra taules ping-pong i pistes des bàsquet que alguns no han pogut esperar per estrenar-les.

Amb la banda muntanya de la plaça operativa, les Glòries tindrà oberta al públic una extensió de sis hectàrees per a l’ús ciutadà. A la nova part s’hi han reciclat 60 bancs del passeig de Gràcia que es van canviar arran de la reforma de la via. Un dels extrems de la nova àrea que s’obrirà al públic s’ha reservat per a activitats socioesportives, amb zones de gimnàstica, taules de ping-pong i pistes esportives.  L’espai que ocupaven els antics Encants Vells s’ha anivellat i s’ha convertit ja en la gran clariana, un prat que s’anirà segant en funció de les activitats ciutadanes que s’hi hagin de fer. Per travessar-la, s’hi han fet diversos camins de sauló.

La inauguració d’aquest dissabte tindrà activitats i concerts a la pèrgola que hi ha davant del Disseny Hub Barcelona. Al matí, s’hi farà animació infantil, una xocolatada i l’actuació de l’artista Neil Harbisson i la ballarina Moon Ribas, que repetiran a la tarda. L’Original Jazz Orquestra i l’escola de swing Swing Maniacs tancaran les activitats al vespre. Al migdia, al costat del Disseny Hub actuarà la Cobla Sant Jordi. El dissabte, el Museu del Disseny farà portes obertes i l’exposició “Disseny per viure” es podrà visitar de forma gratuïta. Diumenge, els Encants obriran de manera excepcional per animar el Van Van Market, un mercat de furgonetes de menjar de carrer que es farà al jardí de les alzines que hi ha just al costat.